zakupy

Forum dotyczące wszystkich roślin owadożernych. Jeśli twój temat dotyczy większej ilości grup roślin niż jedna, to tu jest na niego miejsce!

zakupy

Postprzez sayous » 19 lip 2009 01:14

Witam
chciałbym się dowiedzieć, gdzie najlepiej kupić muchołówkę na internecie z jakich stron nie wliczając w to allegro.
Chodzi o to, aby była dobrze zabezpieczona przy transporcie.

pozdrawiam
sayous

Re: zakupy

Postprzez hddk » 19 lip 2009 01:28

Poza Wild Nature i Planta Europe, które na Allegro się wystawiają, z tych popularniejszych jest jeszcze Salon Orchidei z kosmicznymi cenami ;) Szczegóły w dziale Sklepy na portalu.
hddk

Postprzez PawelK » 19 lip 2009 09:24

Ja właśnie wczoraj zakupiłem Muchołówkę Akai Ryu u Alberciarza. W komentarzach forumowicze napisali, ze było wszystko ok. Jak będzie to się przekonam jak przyjdzie. No i ceny całkiem ok.
PawelK

Postprzez szamanka » 19 lip 2009 12:23

Wiekszość z polskich sklepow wystawia się na allegro, jesli zalezy ci na dobrym pakowaniu odradzam PlantaEurope, czy przez allegro czy przez sklep.
Proszę nie pisac do mnie na pw i gg pytań czy mam na sprzedaż rośliny, będę miała i będę chciała sprzedać to wystawię na forum.
szamanka
Administratorka

Postprzez tnt112 » 19 lip 2009 17:14

PawelK napisał(a):Ja właśnie wczoraj zakupiłem Muchołówkę Akai Ryu u Alberciarza. W komentarzach forumowicze napisali, ze było wszystko ok. Jak będzie to się przekonam jak przyjdzie. No i ceny całkiem ok.

U tego użytkownika naprawdę opłaca się kupować
Obrazek
tnt112

Postprzez zbyrek » 19 lip 2009 22:34

tnt112 napisał(a):
PawelK napisał(a):Ja właśnie wczoraj zakupiłem Muchołówkę Akai Ryu u Alberciarza. W komentarzach forumowicze napisali, ze było wszystko ok. Jak będzie to się przekonam jak przyjdzie. No i ceny całkiem ok.

U tego użytkownika naprawdę opłaca się kupować

Zgadzam się z przedmówcą, od Alberciarza warto kupować bo dba o rośliny. Już raz od niego rośliny brałem, a przez to, że byłem bardzo zadowolony kupiłem znowu parę okazów.
Obrazek
zbyrek

Postprzez Thug__Life__ » 21 lip 2009 09:38

wild nature polecam!!! dobrze pakują wszystko ok ceny też spoko. A tak na marginesie mogłes zobaczyc na temat zakup z allegro tam jest wszystko po kolei u kogo kupowac a u kogo nie. Gdybys przeczytał tamto ten temat byłby niepotrzebny :)
Pozdrawiam Thug__Life__
Thug__Life__

Postprzez fly guy » 21 lip 2009 11:08

Na portalu masz dział sklep i tam są komentarze odnośnie poszczególnych sklepów. Jeśli chodzi o indywidualnych sprzedawców, to tez mają oni komentarze odnośnie dokonanych transakcji.

Do opiekuna działu sklep - nie wiem czemu, ale na stronie głównej nie widać poprawnej ilości komentarzy danego sklepu np. PlantaeBohemica ma 2 komentarze, a na stronie głównej wynik jest "0".
fly guy

Postprzez Jaras » 21 lip 2009 13:38

PE dwa razy przysłali mi paczkę kurierem mimo że zapłaciłem za polecony 9zł. Tyle że w mailu dałem im stanowczo do zrozumienia że roślina ma być porządnie zabezpieczona i byle kubek i koperta bąbelkowa nie wystarczy ;) Oczywiście rośliny zakupione przez allegro.
Jaras

Postprzez phantom » 24 lip 2009 15:49

zbyrek2 napisał(a):[Zgadzam się z przedmówcą, od Alberciarza warto kupować bo dba o rośliny. Już raz od niego rośliny brałem, a przez to, że byłem bardzo zadowolony kupiłem znowu parę okazów.

+1, do tego zawsze dostaje się kilka gratisów (jakaś roślinka, podłoże czy doniczki). Rośliny dobrze zabezpieczone.
phantom

Postprzez Jacek12 » 24 lip 2009 19:11

Według mnie, jak zamawiać to tylko u Alberciarza. Po 1 taniej niż u niego chyba nie kupisz. Po 2 daje naprawdę duże gratisy. Po 3 rośliny bardzo dobrze zabezpieczone. Po 3 bardzo dobry kontakt i szybka wysyłka. Po 4 to pewny i rzetelny sprzedawca. Czego tu chcieć więcej.

Ps. Możesz go poprosić o przykładowe zdjęcia roślin które cię interesują
Jacek12

Postprzez BlachaSk8 » 25 lip 2009 10:02

szamanka napisał(a):Wiekszość z polskich sklepow wystawia się na allegro, jesli zalezy ci na dobrym pakowaniu odradzam PlantaEurope, czy przez allegro czy przez sklep.

Chyba, że mieszkasz nie opodal poznania to możesz sobie zażyczyć odbiór osobisty :). A tak to zgadzam się z resztą, że chyba najlepiej u Alberciarza jest kupować bo tanio i dobrze zapakowane. Dwa razy już u niego zamawiałem i wszystko profesa ;].
Skateboard & Plants
BlachaSk8

Postprzez 1w0na » 25 lip 2009 10:25

A ja proponuje zajrzeć do działu "Sprzedam" :D
Obrazek
Psy do adopcji || Strony Adopcyjne Psów Rasowych || Bazarki
"Czasami trzeba jako dobro oceniać mniejsze zło." - Niccolo Machiavelli

- Moje aukcje na allegro
1w0na

Postprzez maklerw » 25 lip 2009 10:56

A ja zaproponuje : BP
http://plantaebohemica.com/pl/index_pl.html#zacatek

Dobre ceny i spory wybór klonów. Niestety ale co do alberciarza mam mieszane wrazenia bo wiekszość z tego co sprzedaje okazuje sie mieszancami ... ma tanio ale nie ma orginalnych klonów.
... Więc kimże w końcu jesteś ?

-Jam jest częścią tej siły,
która wiecznie zła pragnąc,
wiecznie czyni dobro.
maklerw

Postprzez manaus » 25 lip 2009 15:58

maklerw napisał(a):A ja zaproponuje : BP
http://plantaebohemica.com/pl/index_pl.html#zacatek

Dobre ceny i spory wybór klonów. Niestety ale co do alberciarza mam mieszane wrazenia bo wiekszość z tego co sprzedaje okazuje sie mieszancami ... ma tanio ale nie ma orginalnych klonów.

Teraz to mnie trochę zmartwiłeś, właśnie czekam na przesyłkę od alberciarza, miał pozytywna opinię, a tu takie coś :(
manaus

Następna strona

Powrót do Ogólnie