przez sivuha » 15 lis 2011 01:32
sorry za off, w razie czego usuńcie- allgren, mi chodziło o coś innego- z tym torfem... u mnie też nie jest łatwo go dostać czasami bo akurat niestety mieszkam na zad***u. Chodziło mi o to, że dla większości ludzi (tak z 99%, przynajmniej ludzi z moich stron) roślina, której nie wystarczy wsadzić do ziemi i podlać nawozem ale np: musi mieć inne warunki (np: torf, albo musi być doświetlana)- nie ma racji bytu... toż to moja babcia prawie co dzień mi powtarza że" jakie to są kwiaty, toż to zielsko, wywal to i kup sobie paprotkę.." a nawet wiele moich znajomych się dziwi, że "mi się chce w to bawić" ...mnie czasem dziwi ich opinia..
co do nowego zdjęcia- troszkę głęboko posadzona ta rosiczka, ale skoro wypuściła pęd kwiatowy, to jest w dobrej kondycji (oczywiście porównałam ze swoimi, które obecnie "zdrowieją", ale wyglądają gorzej niż twoja, więc na pędy kwiatowe u capensisów niestety nie mam co liczyć. Chciałabym zobaczyć zdjęcie zrobione bardziej z góry, żeby widzieć jak wyglądają nowe liście.